Antsje Abma

SpecialityVIP-Workshop Jouw geboorteverhaal
Websitehttps://www.antsjeabma.nl/

Mijn naam is Antsje Abma en ik ben coach voor jou als ouder en opvoeder. Ik coach ouders tijdens een kinderwens, zwangerschap, in baby’s eerste jaar en naar bewust ouderschap tijdens het verzorgen en opvoeden van je kind(jes).

Samen met mijn partner heb ik twee mooie kindjes van 4 en 1 jaar wat mij ervaringsdeskundige maakt op het gebied van zwangerschap, geboorte en ouderschap.

Het moeder zijn heeft mij dichter bij mezelf gebracht en vanuit daar ontstond het verlangen om ook andere ouders (opnieuw) in verbinding te brengen met henzelf, hun eigen verhaal en hun (ongeboren) kindje(s).

Binnen mijn coachingspraktijk voor bewust ouderschap bied ik 1 op 1 coachingstrajecten, Access Bars®-behandelingen en werk ik met geboorte in kaart.

BLAUWDRUK
Ik werk vanuit de prenatale en perinatale psychologie. Dit heeft betrekking op de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en de eerste levensmaanden. Ervaringen rondom deze periode geeft een blauwdruk op het gedrag en gevoel van jou en/of van je kindje. De periode van zwangerschap en geboorte vormen een basis voor gevoel van veiligheid, eigenwaarde en hechting. Hier ligt ons fundament waar je je leven opbouwt.

Als je bewust wordt van wat er tijdens jouw geboorteverhaal heeft gespeeld en wat nu nog steeds invloed heeft, kun je dit namelijk gaan loslaten. Dit geeft een positief effect op het gedrag van jezelf en/of je kind.

Het geeft je inzicht in onderliggende behoeftes die vervuld mogen worden. Als volwassene kun je je eigen behoeftes vervullen als ouder kun je je kindje ondersteunen in het vervullen van zijn behoeftes.

Het doorvoelen en accepteren van gebeurtenissen rondom geboorte en eigen kindertijd geeft ruimte voor verandering zodat jij je kindje kunt opvoeden vanuit liefde, vertrouwen en verbinding.

Als coach werk ik met aandacht voor familiepatronen, innerlijk kind werk en het spiegelen van gedrag. Het gedrag spiegelt namelijk een (onvervulde) behoefte van jou als ouder of van je kindje.

Met mijn achtergrond als sociaal pedagoog kan ik een vertaling geven rondom zaken als gedrag, ontwikkeling en verzorging/opvoeding van je kindje.

KANS VOOR BEWUSTWORDING EN ZELFONTWIKKELING
Ik zie het ouderschap als kans voor bewustwording en zelfontwikkeling. Ik geloof dat je als mens mag kiezen voor het leven vanuit je hart, je mag in verbinding zijn met authentiek zelf en jezelf lief hebben. Wanneer je als ouder in verbinding voelt met je hart, lijf en hoofd is er ruimte om je te verbinden met je kindje zodat hij een mooie basis heeft waarin hij gezien gehoord en geliefd is.

Leven vanuit je eigen kwaliteiten en kracht want ook deze heb je meegekregen in je eigen verhaal.

Wat heb jij nog aan te gaan met jezelf? Welke ballast, belemmeringen of overtuigingen mag je ‘nog’ opruimen? Wanneer je dit vanuit je geboorte verhaal onderzoekt pak je dit aan bij de kern, waar je allereerste besluit is genomen en waar je persoonlijkheid in fundament ontstaan is.

Wanneer je besluit om je eigen behoefte te vervullen en patronen te doorbreken geef je jezelf de ruimte om het leven te leven vanuit energie en flow. Ik geloof dat wanneer je je oude verhaal loslaat en je kiest voor jezelf je kind hetzelfde te kunnen geven. Een leven vanuit authenticiteit en zelfliefde. Je geeft je kind de ruimte om zijn eigen pad te bewandelen waarin jij als fundament en steun aanwezig bent in een liefdevolle relatie. Als ouder is de eer aan jou om je kindje te helpen in zijn ont-wikkeling naar een eigen persoon.

WORKSHOP JOUW GEBOORTEVERHAAL
In de online workshop ga je aan de slag met je eigen geboorteverhaal of die van je kindje.

We behandelen de 8 kwetsbare fases vanaf de conceptie tot baby’s eerste jaar. Er komen een aantal geboortepatronen en gedragspatronen aan bod.

Ben jij op zoek naar herkenning en erkenning? Wil jij meer weten over de invloed deze periode? Dan mag je deze online workshop niet missen!

All session
by Antsje Abma