Liever de Liefde | Jeroen de Jong en Wendy van Dam

SpecialityTalk Je relatie als jonge ouders verbeteren
Websitehttps://lieverdeliefde.nl/

Wij zijn Jeroen de Jong en Wendy van Dam. We zijn meer dan 25 jaar samen en zijn de ouders van drie opgroeiende kinderen. Sinds 2015 geven we samen met veel plezier de Liever de Liefde!-relatietrainingen.

In onze relatie zijn we zelf van alles tegengekomen. Verliefdheid, ontspanning, verbinding. Maar ook irritaties, frustraties en verwijdering. Er waren mooie trektochten in de bergen, periodes van diepe verbinding en flow, geboortes van drie mooie kinderen. Maar toen de kinderen klein waren was er ook een tijd dat we elkaar in al het rennen en moeten helemaal zijn kwijtgeraakt.

ELKE CRISIS IS EEN KANS
Het is een cliché om te zeggen dat elke crisis een kans is, maar zo voelde het voor ons wel. De liefde was er misschien nog wel, maar dat voelden we lang niet altijd zo. En we wisten sowieso niet hoe we die weer konden laten stromen. Maar we besloten dat we het met elkaar aan zouden gaan. Uitzoeken wat er echt aan de hand was, opnieuw leren praten met elkaar, naar elkaar luisteren, de verbinding herstellen, patronen doorbreken, elkaar meer aanraken, het plezier opzoeken.

Onze relatie had aandacht, tijd en ruimte nodig. Maar ook alertheid, eerlijkheid en moed. Elkaar op nummer één zetten. En een bereidheid om samen te zoeken naar nieuwe wegen toen de oude niet meer voldeden.

Het was een pittige tijd waarin we ontzettend veel leerden over onszelf en over elkaar. We werden enorm enthousiast over hoe de liefde en relaties werken. Wat maakt dat je ook in een lange relatie nieuwsgierig kunt blijven naar elkaar? Hoe zorg je in alle drukte voor rustmomenten waar je elkaar vindt? Waarom hebben we hier vroeger nooit iets over geleerd? Wat heeft de relatie van je ouders te maken met jouw relatie nu? Bestaat er zo iets als de ware? We volgden trainingen, lazen boeken en we probeerden van alles uit in onze eigen relatie.

OOK ALS ER KINDEREN ZIJN
We kunnen nu in alle eerlijkheid zeggen dat de liefde blijvend laten stromen in een lange relatie heel goed mogelijk is. Ook als het leven druk is. Ook als er kinderen zijn. Ook als je ouder wordt. Onze relatie verdiept constant. Elk jaar wordt het leuker.

En dat gunnen we iedereen. Wij zijn er van overtuigd dat je met de bereidheid om je relatie weer echt belangrijk te maken én de juiste inzichten, al snel meer plezier, ontspanning en verbinding kunt ervaren in je relatie.

Tijdens ons wekelijks koffiemoment in Hotel Oortjeshekken in de Ooijpolder bij Nijmegen ontstond een paar jaar geleden de wens om naast ons individuele werk als coach/begeleider samen relatietrainingen te gaan organiseren. Alles wat we wisten, geleerd hadden, onze eigen ervaringen over relaties én onze passie voor het begeleiden van mensen naar de kern van wie ze werkelijk zijn, brachten we samen in ‘Liever de Liefde!’. En we zijn ontzettend dankbaar dat het zo’n succes is geworden.

In onze online trainingen en trainingsdagen op locatie zoeken we de balans tussen diepgang en lichtheid. De inzichten die we delen en de oefeningen die we doen laten je ervaren waar de verbeterpunten, valkuilen of blokkades in jullie relatie zitten. Maar we gaan geen oude koeien uit de sloot halen, we kijken vooral naar waar op dit moment in jullie relatie de meeste winst valt te behalen. Daarbij gebruiken we onze achtergrond in haptonomie, relatiepsychologie, lichaams- en systemisch werk, maar vooral onszelf.

‘Jeroen en Wendy zijn echt’, dat is wat we vaak te horen krijgen van deelnemers aan onze trainingen. Het doet ons goed om dat te horen. Eerlijk, authentiek, congruent, oprecht, betrouwbaar. Dat zijn waarden waar we in onze relatie en in ons werk elke dag naar streven. We leven wat we vertellen. En we laten het verschil zien tussen mooie idealen – die je zeker na moet streven! – en de realiteit van alledag. De inzichten die je krijgt tijdens onze trainingen zijn belangrijk, maar hoe je ze thuis ook daadwerkelijk gaat toepassen krijgt ook alle aandacht. Want thuis, daar ga je het verschil maken.

Jeroen de Jong geeft vanuit de Praktijkvader verschillende succesvolle trainingen voor mannen die hun kinderen de beste vader gunnen. Jeroen schrijft over betrokken vaderschap voor Kiind Magazine en interviewt bekende professionals voor de Praktijkvader Podcast: www.praktijkvader.nl

Wendy van Dam geeft vanuit haar haptonomiepraktijk individuele begeleiding voor iedereen die meer vanuit vertrouwen en kracht zijn eigen leven vorm wil geven. Ook geeft ze haptonomische zwangerschapsbegeleiding en is een een fervent voorstander van dat vrouwen bevallen vanuit hun eigen kracht: www.wendyvandam.nl

All session
by Liever de Liefde | Jeroen de Jong en Wendy van Dam