Marjolein Mennes

SpecialityMasterclass Zelfliefde in het moederschap
Websitehttps://www.lievemoeders.nl/

Dag lieve moeder, mijn naam is Marjolein Mennes en als moeder van 2 jonge jongens ervaar ik dagelijks de uitdagingen van het moederschap.

Toen ik 7 jaar geleden voor het eerst moeder werd, had ik mijn nachtkastje vol boeken over wat goed was voor mijn baby. Ook was ik bezig met het afronden van een studie die ik was gaan volgen tot psycho-sociaal begeleider. En schreef ik mijn eindstuk over ‘hechting’.

HOE ZORG IK GOED VOOR MEZELF?
Er was alleen 1 essentieel ‘onderwerp’ waar ik niets over las, of misschien wel overheen las. En dat was hoe het is voor een vrouw om moeder te worden.

Hoe zorg ik goed voor mezelf, terwijl er een mens compleet afhankelijk van me is? Hoe ga ik om met onzekerheden en de vraag: doe ik het wel goed? Geef ik ‘m wel wat hij nodig heeft?

In de maanden daarna realiseerde ik me dat ik mijn eigen pad hierin te volgen had. Dat ik me best kon laten inspireren door boeken, methodes en theorieën, maar dat ik me er niet door moest laten leiden.

In deze zoektocht ontdekte ik met vallen en opstaan wat goed voor mij was. En ik leerde erop te vertrouwen dat als ik me goed voel ik vanuit daar meer dan genoeg te geven heb aan mijn kinderen.

LIEVEMOEDERS
Na het afronden van mijn studie besloot ik me in mijn praktijk alleen nog te richten op moeders met jonge kinderen. Ik richtte lievemoeders.nl op. Zodat ik moeders die open staan om ook hun eigen pad te vinden en volgen hierin kan ondersteunen en inspireren. Zodat ze niet alleen weten dat goed voor jezelf zorgen essentieel is, maar dit ook gaan voelen en ervaren.

Ik geloof dat als wij moeders zelfzorg tot onze prioriteit maken we daarmee een enorme impact kunnen maken op de volgende generatie. En met zelfzorg bedoel ik niet af en toe met een geurkaarsje naast je bad relaxen, maar met name de relatie met jezelf versterken.

Jezelf voeden met liefdevolle gedachten. Want vanuit ontstaat vanzelf alles wat er nodig is.

Inmiddels mag ik hier ruim 30.000 moeders wekelijks online mee inspireren en volgden al meer dan 2500 lieve moeders een online cursus of training. Ook op sociale media deel ik regelmatig wat mij bezighoudt als moeder en deel ik mijn belangrijkste inzichten.

All session
by Marjolein Mennes