Mira Vrdoljak

SpecialityTalk De kracht van je adem + Workshop Breath journeysessie Op reis met je adem
Websitehttps://mirastar.nl

Ik ben in 1975 in Amsterdam geboren. En kwam al vroeg in aanraking met de ‘wijsheid uit het oosten’. Zowel via de vrije school als door mijn ouders heb ik altijd mijn horizon kunnen verbreden. Ik ben al sinds mijn 17e met yoga bezig. Maar ik was lang niet écht bewust van waar ik werkelijk behoefte aan heb en wie ik ben. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd omdat ik van schoonheid hou en van expressie geven aan wat er bij je speelt. Maar de kunst om expressie te geven van wat er bij mij speelt, begon later.

BURN-OUT
Toen ik én een baan had die niet bij mij paste én moeder werd van twee kinderen en mijzelf in de steek liet. Ik kwam in een burn-out terecht omdat ik mij teveel aanpaste en mijzelf niet liet zien. De reis terug naar binnen en naar mijzelf begon met ademwerk; met levensenergie; met Transformational Breath®.

Ademwerk gaat voor mij over dat ik letterlijk in mijn lichaam voel wat vaste of (on)bewuste patronen met mij doen. Over dat ik in een ander patroon kan gaan ademen en kan leven. Zodra ik meer ruimte in mijn lichaam heb en merk dat ik mij ook anders kan voelen dan in een kramp, ben ik geïnspireerd. Geïnspireerd om patronen die mij niet meer dienen te veranderen.

Ik blijf mijzelf via opleiding op een steeds diepere laag leren kennen. En dat stelt mij in staat om steeds dieper te reizen met de mensen die ik begeleid. Lichaamswerk raakt- en leert mij hoe ik mij op een natuurlijke en ontspannen manier tot mijzelf en tot een ander kan verhouden. Sindsdien voel ik ruimte om mijzelf te zijn. En heb ik geleerd aan te voelen wanneer het tijd is voor activiteit en wanneer voor passiviteit.

ADEMWERK
Je ademhaling reflecteert je leven. Alles wat je meemaakt heeft invloed op je adempatroon. Vaak zet je je adem bijvoorbeeld vast wanneer je iets lastig vindt. En juist door bewust door te ademen als iets ingewikkeld is, door te ademen op de plek waar je kramp voelt – juist dán kan je adem daar weer gaan stromen.

Via ademwerk kom ik diep in contact met mijn lichaam, kan ik gronden en voel ik wat er speelt. Aandachtig en bewust ademen geeft mij ruimte.
Aan het einde van een sessie raak ik in een diepe ontspanning. Ademwerk ontspant en geeft mij inspiratie.

Eén ademsessie kan al heel veel aanraken en voelbaar laten zijn. Ademwerk kan je begeleiden bij zeer uiteenlopende klachten. Bijvoorbeeld: angst, stress, verlies, depressie, vermoeidheid, onduidelijke pijn, levensveranderingen, het lastig vinden om stappen te zetten, begrijpen wat ruimte innemen is.

All session
by Mira Vrdoljak